Anlägga trädgård

När man ska anlägga en trädgård kan man få hjälp med det mesta. Det är ett tungt jobb att bygga en trädgård och det kan ta lång tid. Följ våra tips för att du ska nå bästa resultat.

Läs mer

Anlägga trädgård – tips

Trädgårdsarkitekt: En trädgård är värd att lägga ner pengar och kärlek på. Att anlita en trädgårdsarkitekt som hjälper er skissa och planera er drömträdgård är pengar väl spenderade. Timtaxan på en trädgårdsarkitekt ligger på mellan 1000 – 2500 kronor. Då timtaxan är hög rekommenderar vi att man kommer väl förberedd till sitt möte och har en grundidé för sin trädgård.

Hitta er stil: En trädgårdsarkitekt är till stor hjälp när det gäller design och planering men det är viktigt att ha en egen stil. Vill ni ha en simpel och minimalistisk trädgård eller ska det vara blommor och buskar överallt?

Variera gräs och sten: Att lägga sten i trädgården kan kosta en del men det håller en evighet. Stengångar eller sittplatser med sten som underlag bryter av mot gräset och gör trädgården mer dynamisk.

Använd rätt verktyg och maskiner: Att anlägga en trädgård med dåliga maskiner och verktyg är aldrig en bra idé. Arbetet underlättas och går fortare med rätt utrustning. Beroende på trädgårdens storlek och vilket arbete som behövs göras behövs olika verktyg. På Nordicc.se kan ni spana in olika trädgårdsmaskiner som kan vara relevanta för ert trädgårdsarbete.

Ta inte vatten över huvudet: Det är lätt att ha stora visioner för sin trädgård men glöm inte att det även ska skötas. Planera inte för större land, odlingar eller rabatter än ni orkar sköta om.

Lättskötta växter – trädgård

Plantera växter du enkelt kan ta hand om. Läs våra tips:

Stäppsalvia: Denna lättskötta salvia klarar av många lägen. Dess blommor lockar till sig både fjärilar och bin.

Lavendel: Doften av lavendel slår det mesta. Plantera den i solläge och du kommer få vackra blå blommor på sommaren.

Japansk lönn: Detta är en röd och väldigt vacker medelstor buske. Denna buske planteras i torvrik och väldränerad jord.